sales coaching op het werk

Coaching tijdens het werk

Directe begeleiding van een medewerker (coaching) leidt snel tot verbeteringen van de resultaten.

U heeft goede verkoopmedewerkers die hard werken voor het beste resultaat. Maar soms bekruipt u het gevoel dat de klant op het laatste moment toch de kans krijgt uw aanbod af te wijzen. Gewoon door onervarenheid van de betrokken verkoper. U zou hem of haar willen begeleiden tijdens de uitvoering van het werk, maar u heeft gewoon de tijd niet. Een sales training is een mogelijkheid maar dan is de verkoper onbereikbaar. Coaching is dan het antwoord.

Het is jammer als de medewerker vertrekt omdat hij of zij ook voelt dat de resultaten achterblijven. Of als u op zoek moet naar een nieuwe medewerker omdat targets door de huidige medewerker keer op keer niet gehaald worden. Begeleiding tijdens het werk zorgt er dan voor dat u de medewerker laat groeien in het vak, deze succesvoller is en met meer plezier bij u blijft werken. Win-win in alle situaties.

 

Coaching tijdens het werk

Sales4Sales begeleidt verkoopmedewerkers tijdens de uitvoering van hun werkzaamheden. Afhankelijk van de behoefte aan coaching is dit direct of indirect of een mix daarvan. De aanwezige competenties brengen wij in kaart, bespreken wij met de kandidaat en zijn de leidraad tijdens het coachen. De coach is de aangever, de kandidaat vult het zelf in en verhoogt het zelfvertrouwen, het zelfbewustzijn en eigenwaarde. Sales4Sales vergezelt de verkoper gedurende een aantal dagen. Dit zijn zowel dagen op kantoor als dagen dat de verkoper op bezoek gaat bij uw klanten. Op zo’n moment zijn we een nieuw in te werken medewerker en accepteert de klant onze aanwezigheid. Gedurende de dag bespreken we de gepasseerde momenten en aan het einde van de dag krijgt de kandidaat een opdracht mee voor de volgende keer.

Neem contact met ons op om de daadwerkelijke behoefte aan coaching te bespreken, klik hier.

Blijf de Verkooporganisatie verbeteren

Neem vandaag nog contact met ons op!